top of page

C2 SmartLight on suomalaisen teknologiafirman kehittämä langaton valaistuksenohjausjärjestelmä, jota käyttävät monet Suomen kunnat ja kaupungit tällä hetkellä. 

C2 SmartLight on vuonna 2004 perustettu suomalainen teknologiayritys, joka on erikoistunut toimittamaan ja suunnittelemaan ainoastaan samaa nimeä kantavaa valaistuksenohjausjärjestelmää.

 

Heidän järjestelmänsä perustuu langattomaan tiedonsiirtoon 3G-matkapuhelinverkossa toimilaitteilta serverille, ja valaisinten välillä 2,4 GHz taajuusalueella. Tuotteita on saatavilla keskuksen releohjauksista valaisinkohtaiseen ohjaukseen, joten se soveltuu niin harvaan asuttujen alueiden ryhmäkohtaiseen ohjaukseen kuin keskusta-alueiden valaisinkohtaiseen ohjaukseen. Valaisinkohtainen ohjain käyttää DALI-protokollaa valaisinten ohjaamiseen, joten se soveltuu suurimmalle osalle himmennettävistä valaisimista. Käytännössä järjestelmä koostuu din-kiskoon asennetuista keskuksen ohjainyksiköistä ja rele-ohjaimista, ja pylväisiin sijoitetuista langattomista valaisinkohtaisista ohjaimista ja sensoreista.Tarvittaessa langaton DALI-ohjain voidaan asentaa erilliseen kotelon, josta se voidaan kaapeloida lähistölle asennettuihin DALI-himmennettäviin valaisimiin, jolloin voidaan ohjata myös maisemaelementtien ja julkisivujen valaistusta samalla järjestelmällä.

Plussat
  • Suomalainen tuotetuki

  • Langalliset ja langattomat ohjaimet tukevat DALI-himmennystä, joten soveltuu moniin eri valaisimiin

  • Saatavilla myös Nema ja Z-liittimiin sopivat valaisinkohtaiset ohjaimet, jotka voidaan jälkiasentaa liittimellä varustettuihin valaisimiin

Miinukset​
  • Suljettu järjestelmä, joten vaatii laajentuakseen aina C2 SmartLightin laitteet

C2 SmartLight

bottom of page