top of page

Capelon on saman nimisen yrityksen kehittämä valaistuksenohjausjärjestelmä, joka pitää markkinajohtajan paikkaa katu- ja tievalaistuksen ohjauksessa Ruotsissa (2020). 

Capelon on perustettu Ruotsissa vuonna 1996​, jossa sillä on markkinajohtajan asema katuvalaistuksen ohjauksessa. Kuten C2 SmartLight meillä Suomessa, myös Capelon on erikoistunut vain nimeään kantavan valaistuksenohjausjärjestelmän kehitykseen ja toimitukseen. Capelon siirtyi 2008 kehittämään ja toimittamaan ainoastaan valaistuksenohjausjärjestelmiä, kun ennen sitä he olivat myös mukana sähkönmittaukseen liittyvässä tiedonsiirrossa. Heidän erikoisuutenaan on jo 1996 lanseerattu syöttökaapeli kommunikointi, jossa tiedonsiirto perustuu syöttökaapelia pitkin menevään signaaliin, joten radiotaajuuksien häiriöt eivät vaikuta tähän. Tässä järjestelmässä lisäksi tarvitaan DALI-protokollaa tukevat himmennettävät valaisimiet ja Capelonin oma muunnin joka muuntaa syöttökaapelia pitkin tulevan signaalin DALI-käskyksi.

 

Capelonin langaton radiotaajuuksilla toimiva Smart City -järjestelmä, johon voidaan liittää myös erilaisia sensoreita, käyttää Wirepas-protokollaa. Heiltä löytyy myös keskuksen releohjaukseen perustuva GreenStreet-järjestelmä, joka on tarkoitettu esimerkiksi haja-asutusalueen ryhmäkohtaiseen ohjaukseen. Järjestelmään saadaan kytkettyä virtamittaus, jolla saadaan myös tietoa ryhmien todellisesta tilasta, esimerkiksi oikosulkutiloista tai muista suurista vioista. 

Plussat
  • Monipuoliset ohjausmahdollisuudet (langaton ja kaapeloitu, releohjaus yms.)

  • Vahva ruotsalainen toimija

Miinukset​
  • Heikko suomalainen tuotetuki toistaiseksi (2020) 

Capelon

bottom of page