top of page

Koko kaupungin valaistuksen ohjaus ja tilannekuva haltuun

Signifyn (ent. Philips) oma valaistuksenohjausjärjestelmä InterAct City on kehitetty erityisesti kaupunkien ja infran IoT-ratkaisuksi. Sen langaton tiedonsiirto pohjautuu ZigBee-protokollaan, joten sillä on samat edut ja haitat kun ZigBee-protokollalla yleisesti, kuten rajoitettu kantomatka ja gatewayn haavoittuvuus. Katuvaloverkossa, jossa Mesh-verkko muodostuu käytännössä jonosta valaisimia, yhden valaisimen rikkoutuminen ei vielä välttämättä hajota Mesh-verkkoa, koska hyvissä olosuhteissa radiosignaali kantaa myös seuraavalle pylväälle.

 

Valaisimiin voidaan liittää Zhaga-liittimen kautta useita eri sensoreita, jotka auttavat toimijoita operatiivisen kaupunkikuvan saamisessa, kuten roska-astioiden täyttöasteen mittareita tai äänisensoreita, jotka voivat kolmiopistemittauksen avulla havaita erilaisia häiriöitä kaupungissa (rikkoituva ikkuna, sireeni yms.)

 

Järjestelmä toimii sekä Philips Lightingin omien valaisimien kanssa tai sitten ohjainyksikkö liitetään minkä tahansa kolmannen osapuolen valaisimen NEMA- tai SR-liittimeen. Perinteisempiä langallisia DALI-valaisimia voidaan liittää järjestelmään Philipsin oman ZigBee-DALI-muuntimen kanssa, jolloin esim. maisemaelementtien kohdevalaistus voidaan liittää samaan verkkoon.

Plussat
  • Tulevaisuuden järjestelmä jolla on monipuoliset laajenemismahdollisuudet

  • Perustuu tunnettuu ZigBee-standardiin

Miinukset​
  • Rajoitettu kantomatka 10-100 m. Gateway 50 m päässä ensimmäisestä valaisimesta.

  • Ei valmista ZigBee - DMX muunninta joten värivalojen yhdistäminen järjestelmään haasteellista.

  • Tällä hetkellä valaisimet tottelevat vain omaa liiketunnistinta tai valotilanne-komentoa. Valaisimet eivät voi ohjata viereisiä valaisimia, jolloin esim. liikkuvan kohteen "valokuplan" toteuttaminen ei onnistu.

Interact City

(Signify)

bottom of page