top of page

Pharos Architectural Controls on DMX-ohjaukseen erikoistunut yritys, jonka valaistuksenohjausjärjestelmä on pääasiassa tarkoitettu dynaamiseen ja näyttävään valaistukseen. Pääperiaatteiltaa sama kuin e:cue, mutta ohjelmointiin käytettävä käyttöliittymä on hieman erilainen. 

Pharos Architectural Controls on brittiläinen yritys, joka on erikoistunut vain nimeään kantavaan DMX-valaistuksenohjausjärjestelmään. Heillä ei näin ollen ole tuotteita tai palveluita, jotka olisivat sidottu vain yhden valaisinvalmistajan valaisimiin. Yritys on perustettu 2004 ja ovat sittemmin olleet mukana monissa merkittävissä projekteissa, mm. London Eye -maailmanpyörän värivaloja ohjataan Pharoksella. 

 

Käytännössä Pharoksen DMX-ohjausjärjestelmä koostuu din-kiskoon asennettavasta DMX-ohjaimesta ja siihen saatavilla olevista lisämoduuleista, kuten sisään/ulostuloyksiköistä, jotka ovat myös din-kiskoon asennettavia. Järjestelmään on saatavilla myös ohjauspaneeleita painikkeilla tai kosketusnäytöllä. Fyysisesti laitteet vaativat kuivan ja lämpimän tilan tai kotelon. Järjestelmää voidaan helposti laajentaa linkittämällä yksittäisiä DMX-ohjaimia yhteen paikallisen ethernet-verkon yli, mutta videopohjaista ohjelmointia varten vaaditaan laiteräkki-asenteinen mediaohjain, jolla onnistuu laajojen pikseliverkkojen ohjaus huomattavasti helpommin. Teoriassa jopa laajat järjestelmät voidaan ohjelmoida paikan päällä tai myös etänä tietokoneella, jonka jälkeen tietokone voidaan irrottaa järjestelmästä ja laitteisto ajaa itsenäisesti valaistusta.

Kuten monissa muissakin nykyaikaisissa ohjausjärjestelmissä, myös Pharoksessa on mahdollisuus hakea Internetistä dataa mikä saadaan ohjelmallisesti vaikuttamaan valaistukseen esimerkiksi valon värin muodossa. Pharoksessa on esiohjelmoituna ohjelmallinen IO-moduuli, josta voidaan valita internetistä vapaasti olevaa dataa, kuten esimerkiksi säätilaa.

Plussat
  • Erityisesti pieniä valaistusjärjestelmiä varten kätevä, mutta silti tehokas ohjain

  • Suhteellisen helppo ja visuaalinen ohjelmointityökalu

Miinukset​
  • Vaativampaan käyttöön vaatii osaavan ohjelmoijan

Pharos Controls

bottom of page