top of page

Tapahtumat ja kausivalaistus

Muuntuvien, dynaamisten ja helposti ohjattavien valaistuskohteiden avulla kaupunkiin on helppo luoda erilaisia tunnelmia tapahtumiin, juhlapäiviin tai vaikkapa joulun ajaksi. Lisäksi kaupungin omaa valokalustoa on vuokrattavissa yhteiskäyttö-periaatteella. Järkevää ja yhteisöllistä!

Tapahtumajärjestäjille perustietoa:

Kun suunnittelet tapahtumaa Savonlinnan yleisillä alueilla, saat apua ja neuvoja seuraavilta tahoilta: 

Tapahtumaluvat ja alueiden käyttöluvat: Jani Ahokas, infrapäällikkö Savonlinnan kaupunki 

Sähköjen ja valaistuksen käyttö tapahtumissa: Pekka Teerimäki, Savonlinnan kaupunki 

Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@savonlinna.fi

Ohjelmoitavat valaistuskohteet 

Savonlinnaan on Savonlinna Illumination -hankkeen myötä toteutunut useita pysyviä valaistuskohteita, joiden väriä ja muita asetuksia voidaan muuttaa juhlapyhien, sesonkien tai tapahtumien mukaan. Kohteet ovat E:cue -ohjausjärjestelmässä.

  • Torisilta

  • Sotilaspojankadun ja Haislahden rannan kevyenliikenteen valaistus 

  • Haislahden terijoensalavien valaistus

  • K-Citymarketin edustalla oleva valotaideteos Valoaallonmurtaja.

  • Vääräsaaren eli Kasinosaaren erikoisvalaistus (asennus kevään 2021 aikana, ohjaus Butler XT2 -ohjaimella)

  • Tallisaaren erikoisvalaistuksen Savonlinnan kaupunki on hankkinut jo aiemmin

Kohteiden vuosikello, voit tutustua valmiiksi millaisia asetuksia ja ajankohtia ohjelmointiin on valittu (suuntaa-antava). Kiinteistöjen ja yksityisten valaistuskohteiden kannustetaan toteuttamaan dynaamisia valaistuksia samassa rytmissä, jotta tiettynä ajankohtana (esimerkiksi ystävänpäivä) kohteet loistaisivat samassa sävyssä. Näin valaistuksen teemoihin ja viesteihin saadaan suunnitelmallisuutta ja vaikuttavuutta yhdessä. 

1b09fae5739fd17c4c93931e228ec713.jpg

Vuokrakalusto

Väliaikaisiin toteutuksiin ja tapahtumiin SAKKE Ry:ltä on vuokrattavissa valaisinkalustoa. Näin vältetään turhat hankinnat ja vuokravalaisinten kuljettaminen kauempaa. Valaisimia on olemassa 12 kpl ja ne ovat teholtaan 285W, värisekoitus RGBW eli asetuksissa laaja valikoima perusvärejä ja valkoisella valolla taitettuja sävyjä sekä automaattisia värivaihto-ohjelmia. Maksimi vuokrausaika on 1 viikko.

Vuokraushinnat:

50€ yhdistykset

200€ yritykset

Tiedustelut ja varaukset Sakke ry:

Toiminnanjohtaja Niina Härkönen

050 3484 484

info@savonlinnankeskusta.fi

 

Valaisinten käyttöohje

Ohjaimen manuaali

​​

Xcore.jpg

Kausivalaistus

Savonlinnan kausivalaistuksesta (esim. jouluvalot) vastaa Savonlinnan kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys Sakke ry. Kausivalaistus syttyy Joulun avaus -tapahtumassa marraskuun lopulla ja ne sammutetaan maaliskuussa.

 

Kausivalaistukset hankkii ja asentaa Savonlinnan kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys Sakke ry yhteistyössä Savonlinnan kaupungin kanssa. Mikäli kiinteistöt ja yritykset asentavat omia kausivalaistuksia, tulee valaistuksessa käyttää mahdollisuuksien mukaan samaa tyyliä, värilämpötilaa ja paloaikoja kuin Sakken ja kaupungin toteutuksissa. 

Savonlinnan Matkustajasataman jouluvalot
Wanhan%20Savonlinnan%20jouluvalot%20(1)_
bottom of page