top of page

Langaton IoT-protokolla kriittisiin ja massiivisiin järjestelmiin. Harkitse tätä jos vaaditaan laajaa IoT-järjestelmää, esimerkiksi Capelon käyttää tätä protokollaa langattomaan tiedonsiirtoon.

Wirepas Mesh on langaton IoT-protokolla, joka on kehitetty erityisesti isoihin kohteisiin, missä useat erityyppiset laitteet halutaan keskustelevan keskenään. Se on helposti laajennettavissa, turvallinen ja kustannustehokas. Kuten yleensä IoT-alustoissa, myös Wirepas on kehitetty keräämään tietoa erilaisista sensoreista ja jakamaan sitä halutuille toimilaitteille. Samassa Wirepas verkossa voi olla yli tuhat valaisinta ja useita reitittimiä, ilman erillisiä aliverkkoja. Usean reitittimen verkot kestävät vikatilanteita helpommin, koska viesti kulkee valaisimilta verkkoon aina jotain väylää pitkin. Tämä mahdollistaa sen, että verkossa ei ole yhtä yksittäistä mahdollista vikapaikkaa. Mm. Ensto ja Helvar ovat ottaneet Wirepas-protokollan heidän tuotteisiinsa.

Plussat
  • Kehitetään jatkuvasti

  • Turvallinen standardin AES-128 salaus

  • Skaalautuu mihin tahansa määrään laitteita – kahteen tai vaikka kahteen miljoonaan solmukohtaan, optimoiden itsensä samalla parhaaseen mahdolliseen suorituskykyyn

Miinukset
  • Parhaimmillaan IoT-protokollana, missä valaisimet myös keräävät informaatiota, mutta raskas perustievalaistukseen.

Wirepas

bottom of page